Фото: соцмережі

Чи будуть відключати світло в Україні під час морозів: відповідь Міненерго

Попри погодні умови в Україні наразі не планують застосовувати графіки відключення світла. Енергетики готові до холодної зими та повністю контролюють ситуацію в енергосистемі.

Про це повідомила заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук в ефірі телемарафону.

"Зрозуміло, що разом зі зниженням температури зростає споживання електроенергії. Але ще раз наголошую, що на сьогоднішній день ситуація контрольована. І якщо не буде значних обстрілів, не буде значних пошкоджень, у тому числі через погодні умови не плануємо запроваджувати жодних графіків", — пояснила вона.

Грінчук додала, що навіть зараз, коли в аварійному ремонті перебували сім енергоблоків, чотири вже розпочали роботу через сім годин. 

"Ми прогнозували зниження температури. І з тією ситуацією, яка зараз, навіть при відповідних погодних умовах ми не плануємо графіків відключень, особливо для побутових споживачів", — наголосила посадовиця.

Нагадаємо, у зв’язку з несприятливими погодними умовами, які прогнозуються на 23 та 24 листопада, у Києві можливі перебої з електроенергією. Жителів столиці просять бути максимально обачними та готовими до раптових відключень світла.

Додамо, 22 листопада в енергосистемі України фіксували дефіцит електроенергії. У зв'язку з цим у НЕК "Укренерго" закликали громадян економити світло, особливо у вечірні години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.11.2023 19:26