Фото: Telegram Володимира Зеленського

В "Укренерго" попередили українців про нові фейки та ІПСО росіян: про що йдеться

Недоброчесні медіа і Telegram-канали почали використовувати торішні відео і сюжети, стверджуючи, що в Україні запроваджуються графіки відключень. Це пряма брехня і російське ІПСО.

Відповідне звернення до громадян оприлюднили в "Укренерго".

"Офіційно заявляємо, Укренерго не планує жодних обмежень споживання найближчим часом — якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему", — йдеться у повідомленні.

В організації наголосили, що мають численні звернення і посилання на відео з твердженнями, що "Укренерго" начебто "від завтра" запроваджує графіки відключень.

"Розпалювачі штучної паніки почали користатися тим, що зараз річниця початку масованих атак на українську систему. Вони використовують торішні відео і тексти,  деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення. Будь ласка, не ведіться", — наголосили у прес-службі "Укренерго".

Оператор запевнив, що наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття всіх потреб споживачів. Стан енергосистеми зараз не дає жодних підстав запроваджувати графіки відключень найближчим часом — якщо не буде нових обстрілів.

"Мета цих фейкових повідомлень — посіяти паніку, недовіру, виснажити українців. Будь ласка, користуйтеся офіційними джерелами інформації. Реальна інформація щодо відключень — лише на сайті, Facebook та Telegram-каналі "Укренерго" та на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача", — додали в "Укренерго".

Там також закликали зберігати спокій та дотримуватись інформаційної гігієни.

Нагадаємо, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький 10 жовтня розповідав, що в разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. Водночас він наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 19:34