Фото: Офіс президента

Чи готові Збройні сили України до контрнаступу: відповідь Данілова

Збройні сили України готові до наступальних операцій. Вони почнуть штурм, коли командири будуть переконані, що "на конкретний момент війни ми можемо досягти найкращого результату".

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю BBC.

На запитання, чи українські збройні сили готові до наступу, він дав ствердну відповідь.

"Ми завжди готові.  Так само як ми були готові захищати нашу країну будь-коли. І це не питання часу. Ми маємо зрозуміти, що ту історичну можливість, яку дали нам — Богом — нашій країні, ми не можемо упустити, тому ми справді можемо стати незалежною, великою європейською країною", — заявив глава РНБО.

Данілов також додав, що "це може статися завтра, післязавтра чи за тиждень".

"Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна… Перед нашою країною постає дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку", — наголосив він.

Данілов відкинув припущення про те, що контрнаступ уже розпочався, заявивши, що "знищення російських центрів управління та російської військової техніки" було завданням українських збройних сил з 24 лютого минулого року.

"У нас немає вихідних під час цієї війни", — додав Данілов.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов заявив, що жителі прикордонних та інших регіонів Росії можуть розпочати постійні протести проти режиму Путіна. Це триватиме перемоги України у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 09:19