Фото: Дмитро Пєсков. Джерело – росЗМІ

Чи готовий Путін розмовляти з Шольцом: несподівана заява Кремля

Російський диктатор Володимир Путін "відкритий до переговорів" з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Глава Кремля не змінює своєї позиції щодо контактів з країнами Заходу.

Таку заяву 13 жовтня зробив прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков у коментарі "Інтерфакс", пише DW.

"Ні. Жодних пропозицій не було. Ми ж неодноразово заявляли, що Путін залишається відкритим для контактів", — йдеться у заяві речника Кремля.

У такий спосіб Дмитро Пєсков відреагував на заяву міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, яка заявила 11 жовтня, що Путін більше не бажає навіть говорити з канцлером телефоном.

Востаннє Олаф Шольц розмовляв з Путіним телефоном у грудні 2022 року. Тоді німецький канцлер закликав російського диктатора до дипломатичного вирішення і виведення окупаційних військ з України. У вересні 2024 року Шольц висловлювався на підтримку участі Росії у другому Саміті миру щодо України. Він переконаний, що "настав час обговорити, як нам можна якомога швидше вийти з цієї ситуації війни та досягти миру".

Нагадаємо, що у квітні цього року канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що сяде за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним тоді, коли той зрозуміє, що необхідно вивести війська з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 18:52