Фото: Офіс президента

Шольц назвав умову, за якої погодиться на діалог з Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що сяде за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним тоді, коли той зрозуміє, що треба необхідно війська з України.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю Tageszeitung.

Шольц наголосив, що не виключає подальших дискусій з Путіним у майбутньому, проте зараз "російська війна говорить проти цього".

"У будь-якому випадку, якщо Росія зрозуміє, що диктованого миру не буде, і Путін зрозуміє, що він повинен припинити свою кампанію і вивести війська", — сказав він.

Водночас на запитання журналіста, коли буде сенс знову розмовляти з кремлівським диктатором, Шольц відповів, що "коли настане час".

"У мене було кілька розмов з Путіним у минулому, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому. З ініціативи українського уряду є дипломатичні зусилля на рівні радників з національної безпеки, куди входять і країни глобального півдня — це важливо", — зазначив він.

До того ж Шольц наголосив, що Німеччині ще "довго доведеться постачати зброю та боєприпаси в Україну".

Нагадаємо, 10 квітня Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Серед іншого, до списку увійшли дрони й артилерійські снаряди, а також багато іншого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.04.2024 10:59