Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Чи готовий Путін розмовляти з Шольцом про війну в Україні: заява німецького МЗС

Російський диктатор Володимир Путін не готовий обговорювати з канцлером Німеччини Олафом Шольцем тему посередництва щодо встановлення миру в Україні.

Про це 11 жовтня заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Reuters.

"Україна готова до справедливого світу", — заявила Бербок у Берліні, де в п'ятницю президент України Володимир Зеленський проводить переговори із Шольцем.

Виступаючи разом із міністром закордонних справ Словаччини, Бербок розкритикувала Путіна за відхилення пропозицій про мирні переговори.

"Він відмовляється прийняти мир і щодня посилає черговий сигнал на користь війни та руйнувань. Цими днями він навіть не готовий розмовляти з канцлером Німеччини телефоном", — сказала вона.

Раніше президент Володимир Зеленський під час публічного виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" в Хорватії заявив, що бачить шанс вже найближчими місяцями закласти передумови для того, щоб російсько-українська війна закінчилася не пізніше 2025 року. Ситуація на фронті дає можливість зробити кроки щодо припинення бойових дій, проте для цього також потрібні "рішення" найвпливовіших союзників України.

Нагадаємо, на саміті в Хорватії Зеленський також зазначив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Цікаво, що президент Володимир Зеленський 11 жовтня під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом заявив, що Україна хотіла б завершити війну не пізніше 2025 року. Це має статись у такий спосіб, щоб збройна агресія Російської Федерації більше не повторилась.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 19:22