Фото: Офіс президента

Чи готовий Зеленський обміняти Крим і Донбас на мир з Росією: заява президента

Президент України Володимир Зеленський не готовий підписати мирну угоду з Російською Федерацією, внаслідок якої до країни-агресора відійдуть окупований Донбас і Крим. Глава Кремля Володимир Путін хоче захопити всю територію України й ніколи не прагнув миру.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Channel 4 News.

"Він (Путін, — ред.) не хоче жодного миру з Україною", — наголосив український президент.

Зеленський також підкреслив, що не уявляє підписання мирної угоди, згідно з якою тимчасово захоплені землі Донбасу і Криму відійдуть до Російської Федерації.

"Якщо ми хочемо зупинити його (Путіна, — ред.), якщо світ не хоче, щоб це повторилося, щоб не було цієї агресії через кілька років, то краще впоратися з нею тепер", — зауважив глава держави.

Зеленський наголосив, що мир у Європі можливий лише після того, коли всі зрозуміють, що Україна справді є незалежною. При цьому глава держави визнав, що "звичайно, краще знайти політичний шлях повернення нашої незалежності".

Раніше Володимир Зеленський прокоментував обговорення у деяких країнах світу щодо можливого настання часу для початку перемовин із Росією та диктатором Володимиром Путіним з приводу врегулювання війни. Очільник Української держави наголосив, що це не може бути моментом дискусії й натякнув, що проявлення слабкості спонукатиме російського терориста до поширення агресії на інші країни, зокрема Європи, до чого варто бути готовими.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має наміру вести переговори з державою-агресоркою Росією.

Також раніше Михайло Подоляк заявляв, що на поточному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу та проводити "м'ясні штурми" на фронті.

Своєю чергою заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що однією з умов для завершення війни між Україною та Росією є відмова країни-агресора від ядерної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 15:29