Олександр Павлюк. Джерело: Facebook

Чи готують росіяни наступ на Сумщину: відповідь командувача Сухопутних військ

Російські загарбники не створюють наступальних угруповань на Сумщині попри збільшення обстрілів цього напрямку. Наразі ворожа армія володіє перевагою в повітрі.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк.

За словами генерала, російські окупанти у декілька раз збільшили застосування артилерії та авіаударів по Сумській області. Загарбники також продовжують терор місцевого населення.

"Попри те, що жодних наступальних угруповань противник на цьому напрямку не створює, удари наносяться по цивільному населенню, щоб залякати людей", — сказав Павлюк.

Українська армія не має переваги у небі

Олександр Павлюк наголосив, що Збройні сили України на цю мить не мають переваги в повітрі. Такий стан справ дозволяє ворогам завдавати потужних ударів застосовуючи авіацію. Генерал також запевнив, що як тільки з'явиться перевага Сил оборони у повітрі, українське військо зробить усе, щоб авіація РФ не змогла наблизитись до кордонів і завдавати ударів.

Нагадаємо, що 13 березня із селища Велика Писарівка, яке ворог найбільше обстрілює, розпочали евакуацію цивільних громадян. Мешканці громади через безперервні обстріли залишилися без електро- та газопостачання. До сіл, що розташовані на самому кордоні, евакуаційним групам дістатися неможливо.

18 березня у поліції повідомили, що проводять евакуацію мешканців Охтирського району Сумської області.

Також за словами речника Оперативного командування "Північ" Вадима Мисника, українські захисники ущільнюють укріплення першої, другої та третьої ліній оборони у Сумській області. За останній тиждень у цьому регіоні значно збільшилась кількість обстрілів Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 16:46