Фото: Офіс президента

Чи може Україна виготовляти самотужки 1,5-2 млн дронів на рік: відповідь Зеленського

На сьогодні Україна взмозі самотужки виготовляти 1,5-2 мільйони дронів на рік. Проте наразі фінансування для таких обсягів виробництва у держави немає.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Ми говорили на початку року, що буде мільйон (дронів, — ред.). Ми спроможні, по силах нам зробити і 1,5-2 мільйони (дронів, — ред.). Спроможне наше виробництво це зробити. Грошей мало", — зазначив президент.

Очільник держави зауважив, що вітчизняне виробництво зброї є надважливим для української армії. Йдеться, зокрема, не тільки про безпілотники, а й про ракети. Проте, наразі грошей у бюджеті для динамічного розвитку цього сектору немає. 

"Де знаходити ці гроші? Є особисті домовленості із країнами Нордик, із деякими іншими країнами, із Балтійськими друзами, які дійсно дають (кошти, — ред.) в наше вітчизняне виробництво. Авжеж зрозуміло, що після війни це буде коопродакшн, а зараз у нас пріоритет працювати на посилення наших хлопців і дівчат на фронті. Тому я розраховую на ці гроші, є таке завдання нашим урядовцям і в моєму Офісі ми всією командою шукаємо ці гроші. Вони точно збільшать кількість нашого вітчизняного виробництва", — наголосив Зеленський. 

Він також додав, що наша держава все ж розраховує на пакети допомоги від міжнародних партнерів. Проте наразі обіцяна зброя та техніка надходить дуже малими обсягами, яких не достатньо для того, аби дати гідну відсіч ворогу.

"Розраховуємо, що ми все отримаємо. Тим не менш, рано чи пізно будуть пакети надходити. Просто сьогодні ті порції, вони маленькі, бо ви бачите, які апетити у цієї війни і тому дуже хочеться, щоб були збільшені надходження", — додав президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, що оборонно-промисловий комплекс України працює 24/7. Як наслідок такої роботи, нещодавно Україна успішно випробувала першу балістичну ракету власного виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 16:23