Ігор Кузін. Джерело: Ukraine Media Center

Чи обов'язково носити захисні маски через зростання захворюваності на грип та COVID-19: пояснення МОЗ

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін вважає, що поки що необов'язково всім мешканцям носити захисні маски, оскільки досі зберігається неепідемічний рівень небезпеки.

Про це він заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

"У всіх регіонах України зараз спостерігається неепідемічний рівень. Тобто перевищення епідемічного порогу грипу та інших ГРВІ, включаючи COVID-19​, поки немає", зазначив медик.

За словами Кузіна, в середньому на тиждень фіксують від 130 до 150 тисяч нових випадків зараження на грип, ГРВІ та COVID-19. Кількість госпіталізацій у середньому за тиждень складає чотири тисячі випадків. Як зазначив головний санлікар, серед хворих і госпіталізованих майже 50% становлять діти. 

Кузін нагадав, що рішення щодо маскового режиму в окремих установах, організаціях чи навчальних закладах ухвалюють обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Станом на сьогодні, з огляду на те, що ми поки що знаходимося в неепідемічному рівні, таких рішень на рівні областей ще не було", зазначив представник МОЗ України.

Нагадаємо, днями влада Києва рекомендувала жителям столиці повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження на COVID-19. Водночас нагадали про те, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.01.2024 14:27