Фото: Telegram Зеленського

Чи оприлюднював Китай "мирний план" щодо війни в Україні: відповідь Зеленського

Україна не отримувала від Китаю жодного офіційного документа щодо так званого "мирного плану". Тому наша держава розраховує на підтримку власної "формули миру".

Таку заяву зробив Володимир Зеленський під час спільної конференції з прем'єр-міністром Італії Джорджою Мелоні.

За словами гаранта, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів неформальний діалог зі своїм китайським колегою. Під час розмови той розповів, що у Китаю є ідея відповідного документа або резолюції.

"Мені здається, що наш документ і наша формула миру, яку ми запропонували і яку вже велика кількість держав підтримала, і ми чекаємо, що наші ініціативи підтримають і 23 числа на голосуванні в ООН. Мені здається, що важливо, щоб була одна позиція. Але, однак, офіційного документа я ніякого не бачив", — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна зацікавлена в тому, щоб усі європейські держави й увесь світ — Індія, Африка та Китай — також були залучені до того, щоб закінчилася війна. Він впевнений, що всім необхідно підтримати саме українську "формулу миру".

Нагадаємо, президент США Джо Байден 21 лютого виступив у Варшаві з історичною промовою. У своїй заяві він зробив чіткий сигнал російському диктатору Володимиру Путіну, а також звернувся до українців та росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2023 22:46