Фото: Twitter Блінкена

Чи отримає Іран ядерну зброю: держсекретар США зробив заяву

Отримання Іраном ядерної зброї загрожує безпеці всього Близькосхідного регіону. Тому Сполучені Штати Америки зроблять усе можливе для, щоб Тегеран не отримав її.

Таку заяву під час виступу зробив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Він виступив із промовою на заході американсько-ізраїльського комітету зв'язків з громадськістю (AIPAC). За словами Блінкена, Іран регулярно погрожує стерти ізраїльтян із лиця землі, а зобов’язання США захищати Ізраїль є беззаперечним.

Держсекретар США наголосив, що Тегеран експортує агресію по всьому Близькосхідному регіону та надає дрони армії РФ, яка використовує їх для вбивства українців. У відповідь Тегеран отримує від Російської Федерації високотехнологічне озброєння.

"У зв’язку з цим Іран не може отримати, і не отримає ядерної зброї, для цього Вашингтон готовий застосовувати шлях дипломатії разом з економічним тиском та стримуванням. Президент Байден розглядає всі варіанти, щоб гарантувати, що Іран не отримає ядерну зброю", — додав Блінкен.

Нагадаємо, раніше Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати Америки допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього". Збройні сили України отримають сучасну зброю та техніку, а також продовжать навчання.

Також повідомлялось, що держсекретар США доклав найбільше зусиль, щоб переконати президента Джо Байдена дозволити союзникам передавати літаки Україні. Він також активно працював із різними країнами в рамках НАТО, щоб просувати цю політику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.06.2023 18:55