Фото: www.rmf24.pl

Чи почали блокаду кордону польські фермери після нещодавних погроз: заява прикордонників

Станом на 12 жовтня прикордонні пункти не блокуються польськими фермерами. Раніше вони анонсували протести на кордоні з Україною.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"На кордоні з Польщею, як вони (фермери, — ред.) це анонсували, у напрямку пункту пропуску "Шегині" з українського боку, з польського боку це напрямок "Медика", на цей момент рух на цьому напрямку і на інших рух вантажівок залишається стабільним, інтенсивним", — йдеться у заяві речника.

Демченко зазначив, що рух вантажних автомобілів не обмежуються ні на виїзд, ні на в'їзд до нашої країни. За словами речника, українські прикордонники не отримували від польських колег попереджень про блокування кордону.

"Звісно, ми з ним постійно на контакті для того, щоб розуміти, наскільки ситуація може змінитися... але ми сподіваємося, що таких дій польські фермери не вчинятимуть", — сказав Демченко.

Польські фермери можуть відновити блокування кордону: що відомо

Державна митна служба України 8 жовтня заявила, що польські фермери можуть заблокувати рух у напрямку пункту пропуску "Медика", що навпроти українського "Шегині". Протести можуть тривати аж до кінця поточного року.

"До уваги міжнародних перевізників! За інформацією від польської сторони, місцеві фермери анонсували можливу акцію протесту у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Медика — Шегині", — йшлося у повідомленні митників.

У відомстві зауважили, що протести могли тривати з 8 жовтня по 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, в червні польські фермери також погрожували заблокувати рух у напрямку пункту пропуску "Медика", що навпроти української "Шегині". Блокування обіцяли проводити аж до кінця вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.10.2024 16:41