Фото: uainfo.org

Чи вдалось окупантам суттєво просунутись на фронті: зведення британської розвідки

Російські загарбники протягом минулого тижня не досягли якихось суттєвих успіхів на лінії зіткнення. Наземні бої здебільшого є статичними та не передбачають миттєвих проривів.

Про це соцмережі X повідомляє міністерство оборони Великої Британії. За даними розвідки, на півночі, в районі Куп'янська, західне угрупування російських військ продовжує вести великомасштабну, але безрезультатну наступальну операцію.

У відомстві також відзначають, що на півночі Донеччини українські Сили оборони зберегли стабільну лінію фронту перед незначними атаками окупантів у районі Бахмута.

За даними британської розвідки, не вщухають активні бої за Авдіївку. Росіянам також вдалось закріпити успіхи, яких вони досягли наприкінці грудня 2023 року навколо Мар'їнки: там вороги просунулися до західної околиці міста після дев'яти років боїв у цьому районі.

"На Півдні України російські повітряно-десантні війська, швидше за все, досягли мінімального прогресу в новій спробі вибити український плацдарм на східному березі Дніпра в районі села Кринки", — йдеться у зведенні міноборони Британії.

Скріншот із соцмережі X британської розвідки

Нагадаємо, за даними The Telegraph, Російська Федерація може розпочати новий наступ під Харковом. Українські Сили оборони активно готуються до оборони на цьому напрямку. Новий наступ агресора, швидше за все, розпочнеться 15 січня.

Раніше голова Харківської Обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що у Куп'янському районі Харківщини тривають запеклі бойові дії. Зокрема, окупанти не припиняють наступ і обстріли цивільної інфраструктури. Головною ціллю російських загарбників на цьому напрямку є повторна окупація Куп'янська-Вузлового.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 12:49