Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Чи вдасться росіянам прорвати фронт на Харківщині: оцінка Білого дому

У Білому домі вважають, що російським загарбникам не вдасться здобути серйозних успіхів під час атак на півночі Харківської області. При цьому окупанти продовжать просування в рамках своєї нової спроби наступу.

Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише агентство AFP.

Кірбі прокоментував дії росіян на півночі Харківщини та заявив, що США очікували наступу і що сили РФ готувалася до нього під час тривалої затримки схвалення додаткової допомоги для Києва в Конгресі.

"Росія, цілком можливо, здійснить подальші просування в найближчі тижні. Але ми не очікуємо якихось серйозних проривів, і з часом приплив американської допомоги дозволить Україні протистояти цим атакам протягом 2024 року", — йдеться у заяві представника Білого дому.

За його словами, Росія надалі збільшить інтенсивність вогню і перекине додаткові війська, "намагаючись створити неглибоку буферну зону вздовж українського кордону".

"Ми впевнені в українських (силах, — ред.) і працюємо цілодобово, щоб забезпечити їх обладнанням, інструментами, зброєю, необхідною для захисту від цих атак", — наголосив Кірбі.

Раніше командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк попередив, що на Україну чекають важкі місяці. Така тенденція зберігається після захоплення Авдіївки наприкінці лютого 2024.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що останнім часом загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 22:34