Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи вдасться Україні мобілізувати 200 тисяч чоловіків до кінця року: прогноз The Times

До кінця 2024 року Україна має намір мобілізувати ще 200 тисяч новобранців. Проте реалізація цих планів виглядає сумнівною.

Про це повідомляє видання The Times

Як зазначає джерело, цей план може бути складно виконати через низку факторів, включно зі зменшенням кількості чоловіків призовного віку та зростального опору мобілізації серед населення.

Згідно з інформацією НАТО, Російська Федерація щомісяця поповнює свої збройні сили приблизно на 30-40 тисяч солдатів. Водночас ціллю України є мобілізація 200 тисяч новобранців протягом трьох місяців, щоб забезпечити потреби фронту.

Неназваний працівник територіального центру комплектування в Одесі наголосив, що їхній відділ значно відстає від запланованих показників, мобілізуючи лише близько 20% від необхідної кількості. Одещина, на його думку, є однією з найгірших областей у цьому плані. Хоча іноді вдається вручити понад 100 повісток за день, на призов з’являється невелика частина чоловіків.

Співрозмовник видання The Times також звернув увагу на корупцію та неефективного управління у відділі, що ускладнює виконання поставлених завдань. Представник ТЦК заявив, що деякі його колеги отримують хабарі, що вимірюються тисячами доларів за видачу фальшивих документів про звільнення від військової служби, що погіршує ситуацію з мобілізацією.

Посадовець також повідомив, що більш ніж половина чоловіків, які прибувають до ТЦК, мають серйозні захворювання, що унеможливлюють їхню службу, як-от туберкульоз, гепатит або ВІЛ. 

"Ми часто направляємо людей на медичне обстеження, лише щоб дізнатися, що вони дійсно хворі", — резюмував він.

Нагадаємо, в Україні діє директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Такою є загальна позиція військового керівництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 14:57