Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи відбувається блокування словацького кордону після погроз перевізників: відповідь Держприкордонслужби

Українські прикордонники наразі не фіксують жодних ознак блокування кордону у Словаччині. На думку експертів, аналогічної ситуації, як на кордоні з  Польщею, тут виникнути не повинно.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Якщо говорити про Словаччину, то це основний пункт пропуску "Ужгород", де відбувається також перевезення вантажів. Станом на ранок сьогодні на напрямку Ужгорода, на території Словаччини в напрямку України перебувало близько 400 вантажівок, які також очікують на можливість перетину кордону. Але рух там відбувається, про блокування в'їзних шляхів поки що нічого не відомо", — зазначив він.

Речник додав, що перед початком блокади польського кордону прикордонники Польщі інформували українських колег про заплановані дії.

"Зараз ми не маємо інформації від наших колег зі Словаччини про те, що така акція готується або вона запланована на якийсь конкретний день", — розповів представник ДПСУ.

Крім того, він зазначив, що Україна має найбільше пунктів пропуску на кордоні з Польщею, а на інших ділянках їх значно менше. Тож аналогічної ситуації, як у Польщі, виникнути не повинно.

Раніше словацькі перевізники погрожували приєднатися до блокади українського кордону. Вони мали намір перекрити кордон, якщо Єврокомісія не поверне вимогу видачі комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу.

Нагадаємо, що на українсько-польському кордоні перед заблокованими пунктами пропуску черги на в'їзд зараз сягають близько 40 кілометрів. Водії, які перебувають на кордоні, не мають у належній кількості води, їжі та навіть пального. Ситуація критична.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.11.2023 11:57