Фото Офісу президента

Чи виходити ЗСУ з Бахмута: ЗМІ дізналися про суперечки між Залужним і Зеленським

Головнокомандувач українських військ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський мають "принципово різні погляди" на оборону Бахмута. Бій за Бахмут триває з літа 2022 року. 

Про це пише німецький Bild

Росія втратила на околицях Бахмута десятки тисяч солдатів. Щоправда, там Україна втрачає і своїх бійців. Тому головнокомандувач ЗСУ ще кілька тижнів тому закликав подумати про "тактичний відступ".

Проте, в українській владі рішення залишитися у Бахмуті вважають правильним. Адже бійці ЗСУ завдають російській армії серйозних втрат в особовому складі і в бронетехніці. Цікаво, що президент Володимир Зеленський у лютому цього року публічно наголошував, що українські військові не захищатимуть місто "за будь-яку ціну".

Однак неназваний український аналітик у розмові з виданням заявив, що українські військові, ймовірно, поділяють саме позицію Залужного.

"Більшість солдатів у Бахмуті не розуміють, чому місто продовжують утримувати. Вони запитують: "Яка стратегія? Навіщо нам окопуватись, коли ворог нас оточує?" — твердить джерело.

Однак є бійці на передовій, які вважають, що місто здавати не можна. Колишній депутат Верховної Ради від "Свободи", а нині солдат-гранатометник 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Сиротюк просто з позицій у Бахмуті розповів ВВС News Україна про ситуацію з обороною міста.

"Так само треба розуміти, що утримувати місто і відбивати, це різні рівні втрат. Тому якщо ЗСУ планують повертати Донбас, то міста здавати не можна, їх дуже важко буде відбивати", — резюмує він.

Нагадаємо, за даними ISW, Україна вже здійснює "обмежений тактичний відхід" у Бахмуті. Українські сили, можливо, відходять зі своїх позицій на східному березі річки Бахмутка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 14:22