Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Чи вистачить Києву електроенергії на 22 травня: у ДТЕК повідомили про ліміти

У середу, 22 травня, у Києві виділених лімітів споживання електроенергії не буде достатньо для забезпечення міста світлом у повному обсязі. Їх вистачить лише на 73% від потреб української столиці.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі ДТЕК. Там наголосили, що за вказівкою "Укренерго", виділених лімітів на Київ вистачить на те, щоб забезпечити світлом в середньому 73% від потреб столиці.

Київ, Київщина, Одещина, Дніпропетровщина, Донеччина: відключення будуть діяти у періоди з 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24.00. З 07:00 до 18:00 обмежень не прогнозується.

"У разі змін, будемо оперативно вас інформувати на нашому телеграм-каналі", — йдеться у повідомленні ДТЕК.

22 травня по Києву будуть обмеження щодо використання електроенергії

Інфографіка: Telegram-канал ДТЕК

Нагадаємо, раніше очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в українській енергосистемі залишається важкою. Щоб покрити дефіцит електроенергії вводять графіки стабілізаційних відключень. Улітку можливо також доведеться застосовувати обмеження споживання.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, росіяни намагаються використати дефіцит в Україні систем протиповітряної оборони, щоби зруйнувати її енергетичну систему. Таким чином окупанти прагнуть підірвати оборонно-промисловий потенціал України.

Раніше Володимир Кудрицький заявляв, що потепління в Україні вплинуло на енергосистему. Це може відбитися на частоті відключення електроенергії.

Також в "Укренерго" заявили, що майбутня зима буде важкою для українців через важкий стан в енергетиці. Громадяни повинні готуватися до того, що графіки відключення світла будуть застосовуватися і в холодну пору року, адже споживання електроенергії зростає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2024 23:33