Сергій Наєв. Джерело: armyinform.com.ua

Чи вистачить зброї ППО Києва на наступні потужні атаки рашистів: відповідь генерала Наєва

В українських сил є боєприпаси для відбиття ще декількох потужних атак російських окупантів на українську столицю. Мобільні групи протиповітряної оборони мають у запасі їх удосталь, зокрема, ракет для переносних зенітно-ракетних комплексів.

Про це повідомив AFP із посиланням на заяву командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За його словами, нинішня ситуація з переносними зенітними комплексами для мобільних груп протиповітряної оборони "така, що боєприпасів вистачає, щоби витримати декілька наступних потужних атак".

"Але в середньостроковій і довгостроковій перспективі нам потрібна допомога західних країн для поповнення ракетного запасу", — додав генерал-лейтенант, який керує мобільними підрозділами протиповітряної оборони на півночі України та, зокрема, в Києві.

Наєв наголосив, що у пріоритеті наразі "більше боєприпасів", оскільки російські загарбники "дуже хочуть виснажити нашу систему ППО". Командувач Об'єднаних сил також розповів, що захисники неба хотіли б "більше ракет для Patriot і самих систем".

Також Наєв високо оцінив роботу протиповітряної оборони Збройних сил України та зазначив, що "ефективність склала близько 90%".

"Жодна інша система протиповітряної оборони у світі не здатна показати такі результати, особливо в боротьбі з Росією", — наголосив він.

Нагадаємо, що, за словами прес-офіцера НАТО Маттіаса Айхенляуба, Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія уклали угоду про закупівлю до тисячі ракет для зенітного ракетного комплексу Patriot. Для виконання контракту будуть розширені виробничі потужності у Європі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 16:09