Фото: commons.wikimedia.org

Чотири країни НАТО замовили майже 1 000 ракет для систем ППО Patriot

Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія уклали угоду про закупівлю до тисячі ракет для зенітного ракетного комплексу Patriot. Для виконання контракту будуть розширені виробничі потужності у Європі. 

Про це повідомив пресофіцер НАТО Маттіас Айхенляуб у Twitter.

"Союзники по НАТО об'єднуються, щоб закупити до 1000 ракет ППО Patriot на тлі війни Росії проти України. Оцінена в 5,5 мільярда доларів, це одна з найбільших закупівель в історії Агентства НАТО із закупівель та постачання (NSPA)", — заявив він.

У прес-службі Агенства НАТО із закупівель та постачання (NSPA) уточнили, що підтримають коаліцію чотирьох країн НАТО, з контрактом на загальну кількість до 1000 ракет Patriot Guidance Enhanced Missiles (GEM-T). 

"Агентство уклало контракт на виробництво та постачання з COMLOG, спільним підприємством Raytheon, компаніями RTX (NYSE: RTX) та MBDA. Для забезпечення виробництва та постачання COMLOG розширить виробничі потужності з випуску ракет GEM-T в Європі", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що COMLOG — спільне підприємство американської Raytheon та європейської MBDA, яке спеціалізується на обслуговуванні ракет до Patriot.

Нагадаємо, у найближчі два роки Сполучені Штати Америки планують збільшити виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів на 500%. Зростання попиту з боку союзників США, а також тенденція консолідації в оборонному секторі в останні три десятиліття призвели до розширення виробництва зброї в країні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 20:13