Фото ілюстративне. Джерело: Bloomberg

США планують збільшити виробництво 155-мм боєприпасів на 500%, — Bloomberg

У найближчі два роки Сполучені Штати Америки планують збільшити виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів на 500%.

Про це пише Bloomberg.

"До вторгнення Росії в Україну США виробляли 15 000 артилерійських снарядів на місяць. Пентагон сподівається збільшити виробництво на 500% протягом наступних двох років, а витрати наразі оцінюються в 1,5 мільярда доларів", — пише видання.

Зазначається, що зростання попиту з боку союзників США, а також тенденція консолідації в оборонному секторі в останні три десятиліття призвели до розширення виробництва зброї в країні. Зокрема США виділили Україні зброю і супутнє обладнання на понад 44 мільярди доларів і планується додаткова допомога для України, а також для Ізраїлю і Тайваню. 

"У той час, як урядовці та інвестори задаються питанням про те, що світ скочується в нову еру конфлікту між великими державами, США виявляють, що важко адаптувати свою виробничу базу", — йдеться в публікації.

Варто додати, що в США є тільки один завод, який може виробляти чорний порох для артилерійських снарядів, які використовує українська армія. 

Нагадаємо, Україні потрібні 17 мільйонів снарядів, а для визволення всіх українських окупованих земель військові ЗСУ потребують сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів. Таку інформацію начебто озвучили очільнику Пентагона Ллойду Остіну під час його візиту до Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.12.2023 17:21