Валерій Залужний. Джерело: Facebook

Залужний просив у США 17 мільйонів снарядів і поскаржився на Офіс президента, — ЗМІ

Україні потрібні 17 мільйонів снарядів, а для визволення всіх українських окупованих земель військові ЗСУ потребують сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів. Таку інформацію начебто озвучили очільнику Пентагона Ллойду Остіну під час його візиту до Києва.

Про це повідомила "Українська правда", посилаючись на власні джерела.

"Розрахунки Генерального штабу показують, що для виконання завдання президента зі звільнення всієї території України потрібно сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів", — стверджують автори статті видання.

За їхньою інформацією, деякими ідеями планування Генштаб поділився з Остіном під час його візиту в Київ у листопаді.

"Остіну озвучили потребу в 17 мільйонів снарядів. Він, м'яко кажучи, здивувався, бо в усьому світі не зібрати стільки снарядів", — розповів "Українській правді" один із високопосадовців Сил оборони.

Крім того, за словами джерела, Остін також розповів, що Залужний скаржився йому на втручання Офісу президента.

"Остін потім нам же розказував, що Залужний скаржився, як йому заважають, що Офіс не такий, той не такий, інший не такий. Ну, зрозіміло, що й президент про такі розмови дізнався. І вони не сприяють довірі", — цитує видання своє джерело.

Водночас, як стверджує "Українська правда", в Офісі президента хвилюються, що звільнення Залужного посприяє його політичній кар'єрі. На Банковій це нібито чудово розуміють, тому значна частина команди президента Володимира Зеленського категорично проти відставки нинішнього головнокомандувача.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі "Радіо Свобода" заявив, що в українському керівництві відбуваються "ситуативні дискусії", а не конфлікт. Позиція військових і політичних еліт в Україні консолідована.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 14:59