Андрій Демченко. Джерело: ДПСУ

Чи вручатимуть повістки на кордоні: відповідь ДПСУ

На пунктах пропуску на кордоні з Україною можуть перебувати представники територіальних центрів комплектування (ТЦК). Однак вони не братимуть участі в заходах прикордонного контролю.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі "Радіо Свобода". Він зауважив, що представники ТЦК перебувають там для того, щоби допомогти працівникам прикордонної служби.

"В окремих пунктах пропуску, в окремі години можуть бути присутні представники територіальних центрів комплектування, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю. Вони там перебувають для того, щоби допомогти прикордонникам у разі, якщо у нас виникають якісь питання щодо документів або інформації стосовно людей, які перетинають. Тоді ми можемо звернутися до тих представників територіальних центрів комплектування, які можуть перебувати в пунктах пропуску", — зазначив Демченко.

Речник ДПСУ додав, що повістки на пунктах пропуску "масово, відкрито чи не відкрито" не видають, оскільки участі в заходах прикордонного контролю представники територіальних центрів комплектування не беруть.

Якщо ж людина, яка перетинає кордон, подана у розшук до підрозділів Національної поліції України, що може відображатися, наприклад, в системі "Оберіг", то працівники прикордонної служби можуть звернутися до поліції, щоби вони доставили цю людину до територіальних центрів комплектування.

Нагадаємо, що, за інформацією Міністерства оборони України, з 18 травня по 16 липня 2024 року 4 690 496 військовозобов'язаних оновили свої військово-облікові дані. Найбільше українських громадян зробили це в за стосунку "Резерв+".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2024 20:36