Фото: ДТЕК

Чи встигне Україна завершити ремонт енергоінфраструктури до зими: відповідь Міненерго

На сьогодні темпи ремонту енергетичної інфраструктури та його завершення багато у чому залежать від міжнародних партнерів.

Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі "Ми-Україна".

Посадовець наголосив, що наразі всі компанії мають чіткі графіки для проведення ремонтних робіт і вони мають завершитися до початку опалювального сезону.

Проте все залежить від того, наскільки вчасно партнери зможуть надати Україні необхідне обладнання для ремонту енергосистеми.

"Одним із ключових питань є вчасне отримання необхідного обладнання. Це як питання деталей, так і комплексного обладнання. Енергетичне обладнання виробляється тривалий час, тому перше завдання, яке є у нас — це активна робота з міжнародними партнерами для того, щоб отримати те обладнання, яке є в наявності", — зазначив Колісник.

Зауважимо, раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків. До її відновлення долучилися усі енергетичні компанії країни.

Нагадаємо, 3 серпня голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що Україна намагається збільшити технічні можливості для постачання електроенергії з Європи. Зокрема, тривають переговори з Польщею. Однак є проблеми з пропускною спроможністю ліній електропередач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.08.2024 22:30