Фото: mediacenter.org.ua

Чи є у Криму російські носії "Кинджалів", якими раніше лякав Путін: відповідь Повітряних сил

Речник Повітряних сил, полковник Юрій Ігнат заявив, що на сьогодні у тимчасово окупованому Криму немає російських винищувачів, які можуть нести аеробалістичну ракету "Кинджал". Раніше російський диктатор Володимир Путін залякував ними українців.

Відповідну заяву Ігнат зробив у коментарі УП.

"У Криму перебувають кілька бортів МіГ-31, але модифікації БМ. Вони не є носіями ракет Х-47 "Кинджал" (їх можуть мати під крилом МіГ-31К, — ред.). Ці літаки призначені для завдання ударів різними іншими авіаційними засобами ураження. Ймовірно, особливої потреби базування МіГ-31К на аеродромі Бельбек у тимчасово окупованому Севастополі немає", — наголосив речник.

Водночас посадовець зазначив, що не варто забувати про те, що для МіГ-31К немає жодних проблем вийти на рубіж пуску ракет з будь-якого аеродрому базування. Тому носії "Кинджалів" можуть здійснити переліт з інших аеродромів — для здійснення патрулювання або завдавання ударів. 

Нагадаємо, російський диктатор доручив Повітряно-космічним силам на постійній основі патрулювати в нейтральній зоні повітряний простір над Чорним морем літаками, обладнаними системою "Кинджал". Однак авіаексперти вважають це банальним залякуванням, бо такі ракети не зможуть уразити цілі у Чорному морі.

Своєю чергою Юрій Ігнат заявляв, що нові погрози президента Російської Федерації Володимира Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі, можливо, спрямовані на посилення напруги. За його словами, ці страшилки диктатора кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов також пояснював, що диктатор намагається залякати країни Заходу та членів НАТО своїми заявами про патрулювання акваторії Чорного моря літаками, які озброєні ракетами "Кинджал". Для України у цьому питанні нічого не змінилось.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 13:14