Фото: Twitter Блінкена

Чи збирається Китай протистояти США: Блінкен оприлюднив позицію Сі Цзіньпіна

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном обговорили співпрацю та сприяння глобальному миру. Зустріч представників Китаю та США відбулась у понеділок, 19 червня.

Про це повідомляє Xinhua.

Про зустріч із Сі Цзіньпіном окремо повідомив Ентоні Блінкен у Twitter. Він назвав переговори з лідером Китаю "конструктивними".

"Сьогодні в Пекіні провів відверту, предметну та конструктивну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном. Ми обговорили низку важливих питань, у тому числі необхідність відповідального ставлення до наших відносин", — написав держсекретар США.

Під час зустрічі лідер КНР заявив, що його країна поважає інтереси США і не має наміру протистояти або заміняти Сполучені Штати, адже світова спільнота потребує гармонійних відносин між їхніми державами, які визначать долю людства.

Також Сі Цзіньпін закликав дві країни діяти з відповідальністю щодо світу, сприяти глобальному миру і співпрацювати в одному напрямку. Водночас обидві сторони повинні дотримуватися спільного розуміння, якого вони досягли на Балі, і перетворити позитивні заяви на дії, спрямовані на стабілізацію і поліпшення відносин між Китаєм і США, додав Сі.

Нагадаємо, президент США Джо Байден хоче зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Ця зустріч може відбутися у найближчі кілька місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2023 20:20