Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Чи здобула російська армія стратегічних успіхів на Сході України: заява ЗСУ

Російські загарбники не мають стратегічних успіхів на Сході нашої держави. Проте ворожа армія намагається наступати, про що свідчить велика кількість знищеної техніки окупантів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо.

За його словами, 27 січня ворог був активний на Сході України, як і у попередні дні. На Куп'янському та Лиманському напрямках наші захисники відбили 16 атак.

"43 дрони-камікадзе застосував противник під час вчорашніх атак. 657 обстрілів з артилерії та мінометів здійснив по українських позиціях. Однак українським захисникам вдалося ліквідувати 267 російських окупантів та 62 одиниці військової техніки", — заявив Фітьо.

Речник наголосив, що така кількість знищеної техніки свідчить, що росіяни намагаються наступати, шукати слабкі місця в нашій обороні.

"Напрямок Куп'янська для нього залишається пріоритетним. Намагається неподалік Синьківки та Табаївки продовжувати здійснювати свої наступальні дії. Велика втрата в техніці свідчить, що активно здійснюється наступ саме завдяки підтримці техніки ворожої", — додав він.

Водночас Фітьо зауважив, що активність ворога на Бахмутському напрямку дещо менша, ніж на Лимано-Куп'янському, акценти армії РФ можуть зміщуватися.

"Сьогодні це може бути Куп'янський напрямок, завтра — Лиманський, а післязавтра може взагалі зміститися акцент атакувальних дій саме на Бахмутський напрямок. Ситуацію контролюємо, наші захисники відбивають атаки ворога. Якихось стратегічних успіхів зараз у російських окупантів немає", — резюмував речник.

Ситуація на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку наші захисники відбили сім атак ворога біля Синьківки, Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. 

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 11 атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та Білогорівки Луганської області.

Нагадаємо, російські загарбники відновили інтенсивні наступальні операції на Куп'янському напрямку. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов не виключає, що окупанти можуть відновити ширший наступ на Харківську область. Посадовець підкреслив, що місцева влада та військові повинні бути готові до будь-яких сценаріїв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 12:52