Фото: росЗМІ

Окупанти активізували наступ на ключовому напрямку фронту: подробиці

Російські загарбники відновили інтенсивні наступальні операції на Куп'янському напрямку. Запеклі бої точаться поблизу населених пунктів Синьківка і Табаївка.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Так, дійсно, наші воїни відбили біля 13 ворожих атак. Інтенсивність наступальних дій по цьому напрямку знову відновилася. Два напрямки у нас досить серйозні: це Синьківка і Табаївка. Це інший напрямок, трохи південніше від міста Куп'янськ, який теж досить важкий, але повністю контрольований нашими Збройними силами", — йдеться у повідомленні посадовця.

Очільник ОВА не виключає, що окупанти можуть відновити ширший наступ на Харківську область. Синєгубов підкреслив, що місцева влада та військові повинні бути готові до будь-яких сценаріїв.

За словами чиновника, внаслідок обстрілів російської армії цього місяця загинув 21 житель Харківщини, у тому числі дитина. Також близько 180 людей отримали поранення — серед постраждали 20 дітей. За даними адміністрації, за січень через дії рашистів пошкоджено щонайменше 200 будинків у Харківській області.

Ситуація на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку наші захисники відбили 13 атак ворога біля Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили вісім атак окупантів поблизу Тернів та Торського Донецької області.

Нагадаємо, за даними голови Генерального штабу Сил оборони Естонії, війська країни-агресорки найближчими тижнями можуть спробувати атакувати позиції Збройних сил України в прикордонних районах Бєлгородської та Харківської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 14:02