Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Чи змінять США політику щодо ударів по території Росії: відповідь Білого дому

Сполучені Штати Америки не планують змінювати політику щодо надання Україні дозволу на використання ракет дальнього радіуса дії. До того ж Вашингтон серйозно ставиться до погроз кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі. Його цитує агенція Reuters. Він порадив не очікувати серйозних оголошень щодо цього питання.

"Наша позиція щодо надання Україні ракет дальнього радіуса дії для ударів всередині Росії не змінилася. Я би не очікував серйозних оголошень щодо цього", — сказав він.

Окрім того, речник Білого дому заявив, що США серйозно ставляться до попередження кремлівського диктатора Володимира Путіна про те, що він вважатиме Захід безпосередньо залученим у конфлікт, якщо Україна запустить ракети дальнього радіуса дії західного виробництва в Росію.

"Це не та риторика, яку ми не чули від нього раніше", — зазначив він.

Але при цьому американський речник додав, що США сприймають ці коментарі серйозно.

Як відомо, в четвер Путін заявив, що дозвіл Україні обстрілювати західними ракетами Російську Федерацію означатиме пряму участь країн НАТО та європейських країн у війні в Україні. Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у відповідь на залякування Путіна заявив, що це очільник Кремля розпочав війну в Україні, і саме він може закінчити її в будь-який момент.

Нагадаємо, що невдовзі британський прем'єр-міністр Кір Стармер зустрінеться у Вашингтоні з президентом США Джо Байденом. Вони зіткнуться з важким вибором: чи дозволити Україні стріляти західною зброєю по військових цілях глибоко всередині Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 21:13