Фото: росЗМІ

Чи зможуть російські десантники повноцінно замінити "вагнерівців" у Бахмуті: оцінка британської розвідки

Російські десантники, які замінили найманців ПВК "Вагнера" у Бахмуті, не зможуть реагувати на оперативну ситуацію на цьому напрямку. Так звані "елітні" війська РФ є менш гнучкими у військовій справі.

Про це повідомляє британська розвідка у Twitter.

За даними джерела, Росія продовжила передислокацію регулярних підрозділів на Бахмутський напрямок, а штурмовий загін групи "Вагнера" завершив відхід у тил. Своєю чергою російські повітряно-десантні війська відіграють дедалі важливішу роль у Бахмуті: зараз на цьому напрямі розгорнуті підрозділи 76-ї та 106-ї дивізій та ще дві окремі бригади повітряно-десантних військ. 

"Стан справ у повітряно-десантних військах РФ значно погіршився в порівнянні зі своїм "елітним" статусом до вторгнення. Однак російські командири, ймовірно, намагалися зберегти деякі з цих все ще відносно боєздатних підрозділів як вільний резерв", — повідомляють у розвідці.

Військові переконані, що усі російські сили, ймовірно, будуть менш гнучкими у реагуванні на оперативні виклики, оскільки їх розгорнули для утримання лінії фронту в Бахмуті.

Фото: Британська розвідка

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що російські військові формування змагаються між собою заради прихильності до себе з боку Кремля. Повна окупація населеного пункту Мар'їнка, що на Донеччині, може стати серйозним інформаційним поштовхом для "кадировців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 10:43