Фото: Офіс президента

Чим більше росіян берем у полон, тим більш результативні будуть перемовини щодо обмінів, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна пам'ятає про всіх своїх громадян, які перебувають у російському полоні. Він наголосив, що наша держава ні на мить не припиняє перемовини щодо подальшого визволення своїх військових.

У вечірньому відеозверненні гарант також розповів, що наша держава використовує кожну можливість, щоб якнайшвидше повернути своїх героїв додому.

"Сьогодні попри все, попри всі виклики  гарна новина за довгий уже час. Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей. Воїнів і — дуже важливо — цивільних. Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми порушуємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, аби повернути наших… Усіх наших", — наголосив президент.

До того ж гарант зауважив, що сьогодні додому повернулася частина військових, які обороняли Маріуполь та Азовсталь. Про леяких звільнених навіть не було відомостей, що вони в полоні.

"Зараз я радий, що вдалося розблокувати обмін. Додому повернули і воїнів Збройних Сил, і воїнів Національної гвардії. Прикордонники, воїни ВМС. Більшість  солдати та сержанти. Але й офіцери. Справді хороший день для України. Частина з цих наших воїнів  захисники Маріуполя та "Азовсталі". Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні. І вважалося, що вони зниклі безвісти. Дуже важливо  зберігати надію", — зауважив Зеленський.

Також президент подякував всій команді, які брала участь в організації обміну.

"Дякую всій команді, яка працювала й працює, щоб обміни продовжувались! Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко. І, звичайно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Що більше росіян беремо в полон, то більш результативні будуть перемовини щодо обмінів", — резюмував президент.

Нагадаємо, 3 січня з російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Серед звільнених — захисники Маріуполя та "Азовсталі". Всі повернені українські захисники пройдуть медогляд, їм відновлять документи і вони проходитимуть реабілітацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 19:52