Ракети Fath 360. Джерело: asiatimes

Чим небезпечні іранські балістичні ракети, які отримала РФ: роз'яснення британської розвідки

Іранські балістичні ракети Fath-360, які Тегеран передав Москві, загрожують прифронтовим українським містам. Ця зброя здатна бити на відстань до 120 кілометрів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Так, у зведенні британської розвідки зазначається, що вперше публічно представлена у 2020 році іранська Fath-360 може доставляти 150-кілограмову бойову частину на відстань до 120 кілометрів. Заявлений радіус відхилення ракети від цілі — менше ніж 30 метрів. 

"Вона може бути розгорнута на різних дорожньо-мобільних пускових установках, включаючи ту, що здатна запускати до шести ракет", — зауважили у розвідці.

Зазначається, що раніше Іран надав Росії сотні дронів-камікадзе, артилерійські боєприпаси та значну підтримку виробництву російських дронів. Постачання іранських балістичних ракет є подальшим поглибленням військового співробітництва Москви та Тегерану. 

Так, за даними британської розвідки, наявність іранських балістичних ракет на озброєні російських окупаційних військ доповнить і зміцнить здатність Москви завдавати точкових ударів по українських військових об'єктах або об'єктах цивільної інфраструктури поблизу лінії фронту.

"Також це дозволять Росії зберегти більшу частину своїх ракет далекого радіусу дії для використання за цілями, розташованими в глибині України", — додали у розвідці.

Іранські балістичні ракети

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Росія готова використати ракети Fateh-360 для атаки по інфраструктурі України. Іран нещодавно надав Москві понад 200 таких екземплярів.

За оцінкою аналітиків, Москва, ймовірно, використовуватиме їх для ураження української енергетичної, військової та цивільної інфраструктури. Це, найімовірніше, відбуватиметься протягом цієї осені та майбутньої зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 14:36