Фото: скриншот із відео

Чого Україна очікує від НАТО: відповідь Зеленського

Президент України Володимир Зеленський розуміє, що Україну не приймуть до Північноатлантичного альянсу під час війни. Проте він хоче отримати чіткий сигнал про те, що країна здобуде членство після її закінчення.

Таку заяву Зеленський зробив під час прес-конференції в Нідерландах.

За його словами, в останні місяці Україна отримала деякі позитивні сигнали від держав, які готові підтримати Україну. Зеленський каже, що партнери "готові робити щось більше, ніж пропонувати просто політику відкритих дверей".

"Я гадаю, що наші друзі нас підтримають, вони захочуть бачити нас в НАТО. Але ми є реалістами, ми розуміємо, що не будемо в НАТО під час війни. Але під час війни ми хочемо отримати чіткий сигнал, що після війни ми станемо членами НАТО", — зауважив президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні перебуває із робочим візитом у Нідерландах. Там він виступив у Міжнародному Кримінальному суді в Гаазі. TrueUA опублікував головні заяви українського лідера.

Зокрема, глава держави назвав точну кількість воєнних злочинів, які скоїли росіяни у квітні. Він також нагадав про воєнні злочини Росії, у тому числі про збитий над Донбасом пасажирський рейс MH17, відповідальність Росії за загибель якого суд Нідерландів уже констатував. Зеленський вшанував жертв цієї трагедії хвилиною мовчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 15:48