Фото: Офіс президента України

Чому Франція не приєдналася до ударів по хуситах: заява Макрона

Франція намагається уникнути ескалації у районі Червоного моря. Саме тому Париж вирішив не приєднуватися до США та Британії для ударів по хуситах у Ємені.

Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, пише Le Figaro.

"Щодо ситуації в Червоному морі, Франція дотримується оборонного підходу і забезпечує основу для цих дій", — йдеться у заяві лідера Франції.

Макрон наголосив, що збройні сили його країни не приєдналися до ударів по базах хуситів у Ємені, щоб уникнути ескалації ситуації у регіоні. Президент Франції також додав, що за останні дні французька армія кілька разів перехоплювала ракети, які летіли у бік норвезьких кораблів у Червоному морі.

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 12 січня, Сполучені Штати Америки та Велика Британія розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Сили коаліції завдали авіаударів по об'єктах, пов'язаних із цим терористичним угрупуванням. Інформацію про це підтвердили президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Своєю чергою прес-служба міністерства оборони Великої Британії повідомила, що для ударів по хуситах британські військові використали чотири винищувачі, які запускали керовані бомби. До того ж їх підтримував літак-заправник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.01.2024 14:57