Фото ілюстративне. Джерело: британські ЗМІ

У Британії розповіли подробиці нічної атаки по хуситах у Ємені

Для ударів по хуситах британські військові використали чотири винищувачі, які запускали керовані бомби. До того ж їх підтримував літак-заправник.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Великої Британії.

"Сили коаліції визначили ключові об'єкти, які залучали до атак по військових і цивільних кораблях, і погодилися провести ретельний скоординований удар, щоби зменшити можливості хуситів порушувати міжнародне право", — заявили в оборонному відомстві.

У Великій Британії підтвердили, що в ударі брали участь чотири літаки Typhoon FGR4 військово-повітряних сил за підтримки танкера-дозаправника "Вояджер". Літаки використовували керовані бомби Paveway IV для влучних ударів по двох об'єктах хуситів. Однією з них став майданчик у Бані на північному заході Ємену, який використовувався для запуску розвідувальних і ударних дронів.

"Іншим місцем, яке уразили наші літаки, став аеродром в Еббсі. Розвідка показала, що його використовували для запуску як крилатих ракет, так і безпілотників над Червоним морем. Наші літаки виявили та мали декілька ключових цілей на аеродромі", — заявили в Міністерстві оборони Британії.

Під час планування ударів особливу увагу приділяли мінімізації будь-яких ризиків для цивільного населення. Детальні результати ударів оцінюються, але у Великій Британії вже зробили висновок: перші ознаки свідчать, що здатність хуситів загрожувати торговельному судноплавству підірвана.

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 12 січня, Сполучені Штати Америки та Велика Британія розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Сили коаліції завдали авіаударів по об'єктах, пов'язаних із цим терористичним угрупуванням. Інформацію про це підтвердили президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.01.2024 07:35