Есмінець США в Червоному морі. Фото ілюстративне. Джерело: Alamy

Американський корабель у Червоному морі збив дві ракети, які запустили єменські хусити

Єменські хусити запустили в бік контейнеровоза в Червоному морі дві протикорабельні ракети. У відповідь військово-морські сили США збили їх та потопили три невеликі човни агресорів.

Про це повідомив The Guardian. На контейнеровозі Maersk Hangzhou розповіли, що зазнали атаки ракетою о 20:30 за місцевим часом 30 грудня.

Судно попросило про допомогу, і Центральне командування США (Centcom) відправило два есмінці, USS Gravely і USS Laboon.

"Під час відповіді USS Gravely збив дві протикорабельні балістичні ракети, випущені з районів, контрольованих хуситами в Ємені, у бік кораблів", — йдеться у повідомленні Centcom.

Згодом контейнеровоз, що плаває під прапором Сінгапуру та належить Данії, подав другий сигнал, заявивши, що його атакували озброєні бойовики Хуті на чотирьох невеликих човнах.

"Невеликі човни, що прибули з районів, контрольованих хуситами в Ємені, обстріляли зі стрілецької зброї Maersk Hangzhou, підійшовши на відстань до 20 метрів від судна, і спробували піднятися на борт. Контрактна група безпеки на Maersk Hangzhou відкрила вогонь у відповідь", — повідомили у командуванні.

Вертольоти з авіаносця USS Eisenhower і USS Gravely потрапили під вогонь з невеликих човнів, коли вони видавали усні попередження.

"Вертольоти ВМС США відкрили вогонь у відповідь у порядку самооборони, потопивши три з чотирьох невеликих човнів і вбивши екіпаж. Четвертий човен покинув район. Жодної шкоди американському персоналу чи обладнанню не було", — додали в Centcom.

Данська судноплавна компанія Maersk пізніше повідомила, що екіпаж корабля перебуває у безпеці, не було жодних ознак пожежі на борту судна, яке повністю маневровне та продовжило свій шлях на північ до порту Суец.

Нагадаємо, що в листопаді єменські хусити захопили в Червоному морі вантажне судно Galaxy Leader, яке належало Ізраїлю. На борту перебувало 25 членів екіпажу, серед них — українці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.12.2023 14:56