Фото: Генштаб ЗСУ

WSJ пояснив, чому контрнаступ ЗСУ проходить у повільному темпі

В армії Російської Федерації було багато часу для облаштування якісної оборони. Тому контрнаступ Збройних сил України йде повільно.

Про це пише американська газета Wall Street Journal.

Джерело нагадало, що торік Україна, завдяки вмілим маневрам, зуміла домогтися переваги над армією РФ, попри брак людей, озброєння і достатньої підтримки з повітря.

Вміле командування, гарне знання місцевості та ефективне використання дронів і цифрових технологій дозволили українським військовим дати відсіч набагато більш численній і від самого початку краще оснащеній армії, яка на їхньому тлі виглядала незграбною і загрузлою в бюрократичних зволіканнях.

Wall Street Journal пише, що хаос у лавах окупантів завершився. Фахівець в галузі безпеки Бруклінського інституту у Вашингтоні Майкл О'Хенлон прокоментував сповільнений контрнаступ українських Сил оборони.

"Зараз Україна намагається вибити з позицій ворога, який окопався на її території, що вважається однією з найскладніших військових операцій. Російські військові витратили місяці на будівництво оборонних споруд, зокрема бункерів, протитанкових пасток і мінних полів. Для російських сил, які раніше цього року намагалися захопити більше українських територій, наступ не увінчався успіхом, однак утримувати оборонні позиції буде легше", — заявив він.

За інформацією ЗМІ, українські солдати розповіли, що російські військові в Запорізькій області "побудували кілометри звивистих, з'єднаних між собою траншей, деякі з яких укріплені бетоном або вкриті гілками й землею, щоб їх було важко виявити за допомогою дронів.

Український військовий пояснює виданню: щоб узяти ці позиції, район потрібно спочатку накрити артилерійським вогнем, а потім просуватися вперед за допомогою бронетехніки, щоб залучити піхоту. Однак брак танків та іншої бронетехніки ускладнює реалізацію цієї стратегії.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомляв, що російська армія втрачає свою ефективність. Особливо обмеженими є підрозділи, які дислокуються на Півдні України, хоча офіційно росіяни повідомляють про значну ефективність дій своїх військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 14:16