Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Чому не буде замороження війни з Росією: роз'яснення Зеленського

Замороження війни з Російською Федерацією не буде. Окупанти через деякий час зберуться силами й знову наступатимуть на Україну, як це сталось перед повномасштабним вторгненням.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час виступу на 50-му міжнародному форумі "Амброзетті".

"Сьогодні багато людей каже про припинення вогню. Я пройшов з Путіним кілька припинень вогню", — наголосив український лідер.

Зеленський нагадав, що через певний час після домовленостей з главою Кремля про припинення вогню, війська країни-агресора "почали нас вбивати на контактній лінії".

"Я передзвонив йому, сказав: "Ми ж домовлялися". Він сказав: "Так, ми зараз виправимо". Потім прийшов якийсь час і вони продовжили нас вбивати. Вони готувалися. Тому не буде ніякого замороженого конфлікту", — резюмував президент України.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що замороження війни в Україні може призвести до того, що Росія буде готуватися до "реваншу". І за рік, два, три чи п’ять років окупанти з новою силою підуть війною.

Раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що влада України за жодних обставин не погодиться на замороження війни з державою-агресоркою Росією. Президент та його команда і надалі триматимуть курс на звільнення окупованих територій від російських загарбників.

Своєю чергою очільник міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський наголошував, що Євросоюзу і НАТО потрібна дискусія про стратегію щодо Російської Федерації, зокрема про закінчення її війни проти України. Водночас замороження не принесе мир у Європі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 21:52