Фото: Офіс президента

Чому Німеччина не передає Україні ракети Taurus: пояснення Шольца

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина не буде передавати свої крилаті ракети Taurus Україні, тому що не хоче, аби українці самостійно визначали цілі для ударів ними. Ци мають займатися лише військові ФРН.

Про це повідомило німецьке видання NTV.

Шольц наголосив, що Берлін не хоче ризикувати можливим переростанням війни в Україні у протистояння між Росією та НАТО. Відтак, Німеччина повинна контролювати, по яких цілях будуть бити надані нею ракети.

"На мою думку, проблематично передати зброю, яка може бити на 500 кілометрів. Це було б виправдано лише в тому випадку, якщо держава, яка її передає, сама визначатиме та встановлюватиме цілі. А це, знову ж таки, неможливо, оскільки ми хочемо не стати учасниками цього протистояння, а залишитися найбільшим у Європі прихильником України", — переконаний Шольц.

Канцлер ФРН додав, що наразі передача Україні ракет Taurus не можлива.

Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс закликав Німеччину передати Україні далекобійні ракети. На його думку, Берлін також повинен дозволити завдавати ними ударів по території Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 23:35