Фото: росЗМІ

Чому Путін називає контрнаступ ЗСУ перешкодою для переговорів: роз'яснення ISW

Президент Росії Володимир Путін нещиро назвав український контрнаступ перешкодою для переговорів. Водночас ворожі війська активно наступають у Луганській та Донецькій областях.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Під час прес-конференції на саміті "Росія-Африка" 29 липня Путін звинуватив Україну в тому, що вона розпочала широкомасштабний наступ, щоб Росія не могла обговорювати перемир'я, доки її війська захищаються від українських атак. Російські офіційні особи раніше використовували згадку про переговори як зброю, щоб звинуватити Україну в тому, що вона є стороною, яка не бажає розпочинати переговори, а Путін, ймовірно, використовує обговорення українського контрнаступу, щоб спростувати повідомлення про успіхи України на полі бою і звинуватити Україну в незацікавленості в потенційному переговорному процесі.

Російські сили проводили свої атаки в Луганську і навколо Донецька майже безперервно з того часу, як почався український контрнаступ, причому, про що Путін, природно, не згадав. Путін також високо оцінив роботу командувача Центрального військового округу генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева щодо відбиття українських атак та забезпечення наступу, ймовірно, у Луганській області.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що сегменти російського провоєнного ультранаціоналістичного інформаційного простору, схоже, об'єднуються навколо наративних зусиль Кремля зобразити український контрнаступ як провал. Пропагандисти продовжують перебільшувати українські втрати та менше розповідати про втрати й проблеми Росії, ніж раніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 05:57