Фото ілюстративне. Джерело: gur.gov.ua

Чому Путін відклав оголошення офіційної мобілізації: відповідь розвідки

У Кремлі вже практично були готові офіційно оголосити нову хвилю мобілізації, але російського президента Володимира Путіна стримує один фактор. Це вибори, які мають відбутися навесні 2024 року.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, пише "РБК-Україна".

За його словами, у Росії не поспішатимуть із цим рішенням найближчим часом.

"Рішення про нову хвилю публічної мобілізації серйозно розглядалось і буквально лежало на столі воєнно-політичного керівництва держави-агресора. Однак, це рішення так і не було втілено і наразі відкладено через різні причини", — зауважив він.

Юсова також наголосив, що агресор боїться дестабілізаційних та протестних процесів всередині Росії, яка "насправді є вкрай нестабільним утворенням із купою внутрішніх проблем".

"Перша хвиля цієї так званої часткової мобілізації частину цих проблем дуже яскраво підсвітила. Тому таке рішення розглядається, але станом на зараз воно не ухвалене", — підкреслив представник ГУР.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Росії триває "прихована" мобілізація на війну проти України. Проте влада країни-агресорки боїться офіційно оголошувати масову мобілізацію через ймовірність протестів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 16:50