Фото: armyinform.com.ua

Чому Росія запускає "шахеди" на Білорусь: роз'яснення РНБО

Країна-агресорка Росія навмисно запускає ударні дрони-камікадзе "Шахед" по Білорусі, щоб здійснити провокацію.

Про це повідомив керівник Центру протидій дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко.

Як зауважив очільник ЦПД, росіяни намагаються здійснити провокацію біля Мозирського нафтопереробного заводу, щоб звинуватити Україну.

У такий спосіб Кремль намагається змусити Лукашенка вдатися до агресивних дій щодо України.

"Російський дрон цього ранку вибухнув неподалік Мозиря, в Калінковичах", — нагадав Коваленко.

Зауважимо, 4 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував інциденти, коли російські безпілотники залітали на територію країни. Він наголосив, що Білорусь збиває дрони, які порушують її повітряний простір.

"Кілька випадків таких було і з боку Росії, і з боку України. Багато ми збиваємо. Ми не дивимося, це російські чи українські", — зауважив Лукашенко.

Нагадаємо, вдень 3 жовтня російські ударні безпілотники залетіли в Білорусь. Якраз у цей момент у небі перебував гелікоптер із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За попередніми даними, гелікоптер летів до Микашевичів.

Також 3 жовтня на території Білорусі вибухнув російський ударний дрон-камікадзе типу "Шахед". Проте поки невідомо, чи здетонував дрон самостійно, чи був збитий силами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2024 21:53