На фото: Федір Веніславський. Джерело: "Медіацентр-Україна"

Чому в Україні не знижують призовний вік: роз'яснення нардепа

Через питання генофонду не обговорюється зниження призовного віку в Україні.  Зараз середній вік воїнів Збройних сил України становить 30-35 років.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", член оборонного комітету парламенту Федір Веніславський, пише LIGA.net.

Він підкреслив, що у молодих людей кращі фізичні дані та вища здатність пристосовуватися до поточних умов. Водночас, як зазначає Веніславський, зниження призовного віку пов'язане з питанням генофонду.

Народний обранець нагадав, що зниження призовного віку не обговорюється ані в українському парламенті, ані у Міністерстві оборони, ані в Офісі президента.

"Я думаю, тут треба шукати якісь асиметричні рішення. Багато молодих людей віком від 20 до 25 років мають уміння й навички, які дозволяють їм дистанційно розв'язувати питання, які наблизять нашу перемогу. Я маю на увазі дистанційне управління роботизованими системами та кібербезпеку", — додав Веніславський.

Наразі загальній мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки, придатні за станом здоров'я, від 25 до 60 років без досвіду військової служби.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію. "За" проголосували 283 народних депутатів. Норму про демобілізацію нардепи виключили з документа. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступив в дію вже 18 травня.

Декілька днів тому в The New York Times з’явилася стаття про те, що в Україні демографічна криза загрожує мобілізації.

Раніше повідомлялось, що закон дозволяє призивати до війська осіб віком до 25 років, якщо вони набули статус військовозобов'язаного, тобто проходили строкову службу або навчання на військовій кафедрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 16:57