Фото: Twitter Каріньша

Чому вступ України до НАТО запобіжить новій війні: роз'яснення прем'єра Латвії

Запобігти новій війні Російської Федерації проти сусідніх країн може швидкий вступ України до НАТО. Це має відбутись одразу після завершення війни з РФ.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш, пише Financial Times.

"Тривають військові дії, ніхто в НАТО не стане серйозно розглядати питання про включення України, оскільки це негайно втягне весь НАТО у війну, яку Росія веде в Україні. Але в кінцевому підсумку, за нашої спільної і непохитної підтримки, Україна доб'ється своїх цілей", — заявив він.

Каріньш переконаний, що перемога України все одно залишить Росію цілою країною з імперіалістичними нахилами. РФ продовжить управляти агресивний й автократичний уряд.

"Єдиний варіант стримування Росії — це повний вступ звільненої України до альянсу НАТО з усіма гарантіями безпеки, які звідси випливають", — заявив Каріньш.

Він також наголосив, що гарантії будуть важливими не тільки для України, а й для всієї Європи.

"Ми не можемо очікувати, що керівництво Росії змінить свій курс найближчим часом. Однак ми можемо гарантувати, що якими б не були її наміри, вона не зможе розпочати нову війну проти своїх європейських сусідів", — додав прем'єр Латвії.

Нагадаємо, Російська Федерація розпочала військово-морські навчання спільно з Китаєм та Іраном. Вони стартували 15 березня і триватимуть до 19 числа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2023 17:21