Фото: Державна екологічна інспекція у Вінницькій області

"Чорні" лісоруби на Вінниччині знищили понад 130 дерев: екоінспекція оприлюднила мільйонні збитки

На території Гайсинського району Вінницької області зафіксовано незаконну рубку дерев. Розмір шкоди завданої державі екологи оцінюють у майже 2,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області у нас сторінці у Facebook.
 
Зазначається, що на адресу інспекції надійшло звернення голови Гайсинської міської ради щодо фактів незаконних рубок дерев. Інспектори виїхали на місце події та підтвердили факти викладені у зверненні, а саме:
  • незаконна порубка 122 дерев різних порід та діаметрів у полезахисній лісовій смузі за межами села Гнатівка на території Кущинецького старостинського округу;
  • незаконна порубка дев'яти дерев різних порід та діаметрів у інших захисних лісових насадженнях за межами села Гнатівка на території Кущинецького старостинського округу.

"Загальний розмір шкоди завданої державі становить два мільйони 418 тисяч 676 гривень", — зазначають в Державній екологічній інспекції у Вінницькій області.

На Вінниччині незаконно вирубали понад 120 дерев

Фото: Державна екологічна інспекція у Вінницькій області

Матеріали по даному факту, згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, направлені до правоохоронних органів для розв'язання питання щодо відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у Зеленського порахували збитки, які Росія вже має компенсувати Україні. Йдеться про суму, що перевищує трильйон доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 04.03.2024 16:56