Фото: Pixabay

У Зеленського порахували збитки, які Росія вже має компенсувати Україні

Країна-агресор повинна виплатити Україні компенсацію через збитки спричинені війною. Йдеться про суму, що перевищує трильйон доларів.

Про це повідомив економічний радник президента України Олег Устенко в ефірі "Ми-Україна".

За його словами, окупанти мають виплатити компенсацію у розмірі понад 700 мільярдів доларів прямих збитків і це не враховуючи непрямі збитки.

"Ми говоримо не про цифру 300-350 мільярдів доларів їхніх золотовалютних резервів. За оцінками, які є в Києві, йдеться про 750 мільярдів доларів прямих збитків. Додайте туди ще непрямі збитки, що може підняти цю цифру за один трильйон доларів", зазначив він.

За його словами, ці кошти "нададуть певні зрушення в плані відбудови України", однак є потреба у залученні й приватних коштів, й приватного капіталу.

"Але відбудова України це не лише кошти Росії, це і приватні кошти, і приватний капітал, який повинен працювати в Україні", наголосив Устенко і додав, що це можливо за умови "кардинальних змін в якості нашого бізнес-клімату".

Нагадаємо, раніше посадовці підрахували, що кожен день війни коштує Україні приблизно 120 мільйонів євро завданих збитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.02.2024 15:15