Фото: detector.media

"Цієї весни точно саджати будемо": Арахамія анонсував масові арешти чиновників

Давид Арахамія, який є  керівником фракції "Слуга народу",  заявив, що навесні, ймовірно, пройдуть масові арешти корумпованих чиновників. За його словами, покарання пройде за законами воєнного часу.

Відповідний допис з'явився в особистому Telegram-каналі Давида Арахамії. 

"Мабуть, цієї весни точно саджати будемо активно. Не виходить по-людськи, буде за законами воєнного часу. Найближчим часом завершиться конкурс на посаду директора НАБУ і ми завершимо побудову незалежної антикорупційної інфраструктури. "Не на часі" вже не працює. Деякі люди втратили розум і мародерять без страху і докорів совісті", — написав Арахамія.

Голова "Слуги народу" додав, що це стосується і закупівель генераторів, і свіжих скандалів у Міністерстві оборони. За його словами, сьогодні в Комітеті будуть розбиратися в ситуації. Арахамія має намір повернути парламентський контроль над виконавчою владою.

Арахамія окремо нагадав, що "з 24 лютого офіційними й не офіційними каналами постійно попереджали чиновників усіх рівнів: сфокусуватися на війні, допомозі постраждалим, зменшенні бюрократії та перестати займатися сумнівними справами". Однак деякі проігнорували ці заклики.

У кінці допису Давид Арахамія процитував Володимира Зеленського: "Цей тиждень буде часом відповідних рішень".

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Міністерство оборони України нібито закладає на продукти для військових захмарні ціни. Верховна Рада викликала керівництво Міноборони, щоб з’ясувати подробиці.

Раніше повідомлялось, що Василя Лозинського, який обіймає посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, спіймали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів.

Проти Василя Лозинського відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до афери. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України обіцяло сприяти слідству у справі свого керівництва.

Політика, 23.01.2023 11:52