Фото: military.com

ЦРУ вербуватиме російських шпигунів в онлайні: як це працює

Росіяни, які незадоволені війною проти України та життям у Російській Федерації, можуть поділитися своїми секретами зі спецслужбами США. Таку можливість пропонує Центральне розвідувальне управління в рамках нового проекту.

Про це повідомляє CNN.

З цією метою в інтернеті було розміщено відео щодо вербування. У ролику з'явився новий канал ЦРУ в Telegram, в якому є інструкції про те, як анонімно та безпечно зв'язатися з американськими розвідниками. Також відео розповсюджується на інших платформах: YouTube, Twitter, Instagram та Facebook.

За словами неназваного чиновника, меседж, який вони сподіваються донести до росіян, які працюють "в чутливих областях" і мають доступ до цінної інформації, звучить так: "Ми розуміємо вас, можливо, краще, ніж ви думаєте".

Чиновники запевняють, що таке відео не призначене для підбурювання або розпалювання заворушень серед ширших верств населення РФ.

Він також зазначав, що невдоволення війною "продовжуватиме гризти російське керівництво під постійною дієтою державної пропаганди та практикованих репресій".

У ЦРУ переконані, що цінною інформацією з американською стороною готові поділитись десятки тисяч росіян. За словами чиновників, багато хто з цих людей може не знати, як зв'язатися з ЦРУ, або що їхня інформація може представляти інтерес.

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань США виявило та знешкодило пакет шкідливих програм під назвою Snake, що використовується у ФСБ Російської Федерації. Це програмне забезпечення спецслужби РФ використовували для крадіжки секретів США та країн НАТО упродовж понад 20 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2023 15:51