Фото: прес-служба МЗС України

"Дайте нам кляті Patriot": Кулеба після масованих обстрілів різко звернувся до партнерів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованих обстрілів Російської Федерації по Україні звернувся з емоційною заявою до західних партнерів. Він закликав союзників надати нашій країні більше систем протиповітряної оборони.

У інтерв'ю Politico він заявив, що, аби відбити невпинні ракетні атаки агресора, потрібні американські ракети "земля-повітря" Patriot.

"Дайте нам клятих Patriot", — наголосив він.

Кулеба пояснив, що саме ця зброя є найкращою системою захисту для боротьби з балістичними ракетами, які останніми днями все більше використовуються РФ проти України.

"Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, а саме Patriot, ми б змогли захистити від руйнування не лише життя наших людей, а й нашу економіку", — підкреслив він.

Міністр також зауважив, що ЗСУ втрачають позиції через те, що агресор почав масово використовувати модернізовані керовані авіабомби.

"Таким чином ми втрачаємо позиції, і єдиний спосіб запобігти цьому — збивати літаки з бомбами. Нам потрібні системи протиповітряної оборони на передовій", — підсумував посадовець.

Варто зазначити, що лише за годину до інтерв'ю (25 березня) українська столиця зазнала атаки російських балістичних ракет. Повітряні цілі були перехоплені засобами ППО Patriot. 

"Вимога міністра закордонних справ прозвучала у важкий для України момент у її спробі дати відсіч силам вторгнення Володимира Путіна. Підтримка Заходу, сильна на початку вторгнення два роки тому, останніми місяцями ослабла, оскільки новий великий пакет допомоги США затримується партизанськими підрозділами в Конгресі", — зазначило видання.

Нагадаємо, внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 15:46